Abrera En Comú vam conèixer que el Govern ha aprovat les bases per una ajuda a les famílies d’Abrera on hi hagi tingut lloc el naixement o adopció de fills i filles només durant el 2018. Aquesta mesura es concreta amb un xec de 300€ que rebran totes les famílies de manera puntual i universal, és a dir, sense ser una prestació consolidable per altres anys, ni tenir en compte els nivells de renda de les famílies.

L’ajut que ha aprovat el govern no té criteris d’equitat ni és efectiu com a política pública. Rebran els 300€, només un cop, tant les famílies que ingressen 30.000€ l’any com les que ingressen 80.000€ o més. La manca de sensibilitat social i la negativa de tarificar els ajuts segons les rendes implica que amb diners públics s’està finançant una mesura totalment electoralista.

Hem denunciat al Ple el despropòsit del Govern i, especialment, del PSC que està utilitzant diners públics per començar la seva campanya electoral per les municipals de 2019. També hem recriminat als socis de govern (ERC i CIU) la seva nul·la incidència en el Govern local per aturar una mesura electoralista que pretén buscar la foto de l’alcalde repartint xecs nadons.

En un moment com l’actual on les ONG’s denuncien la situació de pobresa en la que viuen molts nens i nenes al nostre país considerem una obscenitat plantejar polítiques de xec, clarament populistes i electoralistes, amb un nul impacte transformador de la realitat dels infants i les seves famílies.

Un govern amb sensibilitat social hauria de tenir com a prioritat fer polítiques redistributives que permetessin avançar cap a la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes, un repte importantíssim al que hem de fer front des de les institucions. La frivolitat electoralista és una mala manera de tractar a la ciutadania.