Durant tota aquesta legislatura, el govern municipal (PSC-ERC-CiU) ha renunciat a elaborar una política municipal en matèria d’habitatge amb cara i ulls. Des de 2015 hem denunciat la seva inacció en matèria d’habitatge. A més, han rebutjat la majoria de propostes plantejades des de l’oposició.

Abrera En Comú hem insistit any rere any en la necessitat d’un pla d’habitatge per a Abrera, el que ha fet possible que disposem d’un Programa d’Actuació Municipal d’Habitatge (PAMH), dissenyat per la Diputació de Barcelona, que lamentablement ha arribat quan queda menys d’un any de mandat.

Dubtem que aquest govern tingui la capacitat i la iniciativa d’implementar les recomanacions que recull el Pla. Amb la gestió electoralista, poc transparent i personalista ja han demostrat que la seva prioritat és la imatge de l’alcalde i no lluitar pel dret a l’habitatge.

El programa d’habitatge de la Diputació assenyala que “l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) d’Olesa de Montserrat va comunicar que no podria continuar donant el suport i atenció que oferia fins ara a altres municipis, com Abrera, perquè no pot assumir el volum de feina que això suposa”.

A conseqüència d’això, el pla planteja “explorar la possibilitat” que l’Ajuntament d’Abrera assumeixi la primera atenció a la ciutadania en matèria d’habitatge i “portar la gestió a l’Oficina Comarcal (a Sant Feliu de Llobregat)”.

Si la gent d’Abrera ha d’anar a l’Oficina d’Habitatge de Sant Feliu, això complicarà inevitablement les gestions i els tràmits.

Des d’Abrera En Comú hem reclamat que disposar d’una Oficina Local d’Habitatge és una prioritat que permetria apropar i garantir tots els tràmits i l’assessorament en matèria d’habitatge a la ciutadania d’Abrera. Però l’equip de govern com si sentís ploure.

El govern no ha pres cap mesura per dotar-nos d’una OLH pròpia davant el traspàs de les gestions d’habitatge d’Olesa a Sant Feliu. És una mostra clara d’improvisació i falta de projecte d’aquest govern en matèria d’habitatge. En aquest sentit, el diagnòstic de Diputació és irrefutable: “No hi ha estructura d’atenció ni gestió municipal especialitzada en habitatge”.

Necessitem OLH pròpia, la necessitàvem des de l’inici de mandat, tal i com hem vingut demandant, i la continuarem reclamant perquè entenem que suposaria un avenç i una millora per a la ciutadania del nostre poble.