Més de 60 persones van assistir el passat divendres, 1 de març, a la presentació de Joaquín Eandi com a cap de llista d’Abrera En Comú a les eleccions municipals.

El candidat d’Abrera En Comú va intervenir després dels regidors del Grup Municipal, Valeri Mena i Cristina Bigordà, que van explicar breument la tasca d’oposició durant els darrer 4 anys de mandat.

Els regidors comuns van assegurar que “l’oposició d’Abrera En Comú no s’ha limitat a controlar l’acció de govern, sinó que ha marcat la línia política i ha aconseguir portar la iniciativa, empenyent el govern municipal a desenvolupar propostes del nostre programa”. També, tant Valeri Mena com Cristina Bigordà, van criticar “l’ús dels mitjans públics per part de l’Alcalde per promocionar la seva figura personal amb l’objectiu de garantir una hipotètica reelecció”.

Posteriorment, Joaquín Eandi, graduat en Comunicació i Indústries Culturals i amb experiència com a regidor a l’Ajuntament d’Abrera, va obrir la seva intervenció agraint el suport del Grup Municipal i de l’Assemblea, que l’ha escollit per unanimitat com a cap de llista.

“Quan vam organitzar-nos en aquest partit-moviment obert, amb un model de política municipal que es construeix, que es pensa, de manera col·lectiva i col·laborativa i de manera transparent, ens van dir idealistes i van intentar ridiculitzar-nos. Nosaltres, però, tenim clares les nostres prioritats i conviccions”.

Joaquín Eandi va definir el projecte dels comuns com “seriós i progressista” i va proposar un Ajuntament “feminista, verd i sostenible, amb un model de poble cooperatiu i col·lectiu…»

El candidat va criticar el projecte del govern del PSC, amb el suport d’ERC i CiU, i el va definir com “un projecte marcat per la inèrcia de més de 30 anys de govern posant pedaços als problemes estructurals, com els dèficits urbanístics dels barris, l’absència de polítiques d’habitatge, l’estat del medi natural d’Abrera, la manca d’un model de mobilitat integrador i sostenible, la paràlisi dels òrgans de participació o l’externalització de serveis públics”.

Finalment, Joaquín Eandi va definir el projecte dels comuns com “seriós i progressista” i va proposar un Ajuntament “feminista, verd i sostenible, amb un model de poble cooperatiu i col·lectiu: on tothom pugui participar, amb espais de presa de decisió reals, amb moviments associatius forts i integrats en la realitat municipal; un ajuntament compromès amb el sosteniment i l’enfortiment dels serveis públics municipals i un ajuntament que tracti al jovent com persones amb capacitat d’autoorganització i de pressa de decisions i que no utilitzi a la gent gran con una borsa de vots”.