El portaveu d’Abrera En Comú va exigir “sensibilitat social” i va proposar al ple “fer polítiques redistributives que permetin avançar cap a la igualtat d’oportunitats dels nens i nenes d’Abrera i de les famílies”

El portaveu d’Abrera En Comú, Joaquín Eandi, ha assegurat que el govern d’Abrera “no lluita contra la desigualtat econòmica” perquè aprova ajudes “com el xec nadó” sense contemplar trams de renta ni aplicar la tarifació social, en el ple ordinari celebrat el passat dijous de manera virtual.

Les crítiques dels comuns es van donar en el marc del debat de l’aprovació de les bases per a la concessió del “xec nadó” i els llibres de text i ordinadors pel curs 2020-2021. El regidor Eandi va recriminar al govern de no tenir “sensibilitat social per la negativa de tarificar els ajuts segons les rendes”. Segons el regidor, això implica que “amb diners públics dels veïns i veïnes d’Abrera s’està finançant una mesura totalment electoralista”.

El portaveu dels comuns va assegurar que “la política de xec no obeeix a garantir més igualtats d’oportunitats, perquè els xecs no són prestacions ni rendes que garanteixen drets”. A continuació va acusar el govern del PSC i ERC de “regalar diners públics a que no els necessita” amb els xecs nadó, que va definir com a “xecs puntuals amb la signatura del senyor alcalde, amb la foto del senyor alcalde, que no serveixen per incentivar la natalitat, sinó per promocionar la imatge electoral del candidat socialista”.

El regidor va seguir la mateixa línia al debat per l’aprovació de l’ajut pels llibres de text i els ordinadors pel curs 2020-2021. Eandi va acusar el govern de “promocionar l’educació concertada, donant ajuts indiscriminadament a l’alumnat de les concertades”.

Segons afirmà el regidor, Abrera En Comú “defensem l’escola pública i laica, que no faci lucre amb un dret fonamental com és l’educació, que no promogui el biaix ideològic com fan les concertades”. Per això, van proposar “augmentar l’ajut a l’educació secundària no obligatòria, fixant el percentatge en funció de la renda familiar i deixar de fer extensiu l’ajut per a l’alumnat de les escoles mig privades”.

Interpel·lant els regidors i regidores del govern, el portaveu Joaquín Eandi va recordar-los que “Catalunya és un dels països on més ha augmentat les desigualtats”, fet pel que cal “mesures com la tarifació social o afegir els trams de renda com a criteri dels ajuts i subvencions públiques, és a dir, lluitar contra les desigualtats a través de la política de rendes i no de la política de xecs”.