El govern d’Abrera i el Grup Municipal d’Abrera En Comú vam viure un altercat al passat ple municipal, celebrat el dijous 16 de manera virtual. Abrera En Comú vam presentar una proposta de resolució “en defensa de la sanitat pública i per millorar les condicions del Centre d’Atenció Primària d’Abrera”. Hores abans del ple municipal, el govern ens va passar una esmena del 80% de la moció.

El nostre portaveu, Joaquín Eandi, va afirmar que “passar una nova moció hores abans del ple no és seriós. No podem treballar conjuntament un redactat nou hores abans del ple”. Per aquest motiu, vam mantenir la moció presentada originalment.

Entre altres punts, la moció incloïa la proposta de traslladar de manera urgent el servei de pediatria al nucli urbà i exigir a la Generalitat la construcció d’un nou CAP amb unes instal·lacions i uns serveis que s’adeqüin a les necessitats de la ciutadania d’Abrera.

Com a resposta, l’equip de govern del PSC i ERC va presentar la moció alternativa demanant en un correu als grups de l’oposició, excepte a Abrera En Comú, que s’adherissin. No obstant això, tant Alternativa d’Abrera com Ciutadans van mostrar el seu suport a la moció que vam presentar Abrera En Comú.

En el debat de la moció presentada per l’equip de govern, el regidor d’Abrera En Comú va assegurar que “és decebedor que el govern no hagi volgut treballar conjuntament una proposta de resolució per defensa la sanitat pública en aquests moments. Nosaltres estàvem disposats a treballar qualsevol forma de redactat que pugui resultar incòmoda per a la resta de grups. Però sembla que el PSC i ERC no volien aprovar les nostres propostes ni treballar-les conjuntament”.

La resta de partits de l’oposició també van recriminar al govern el tarannà poc conciliador i la manera de treballar mocions. El govern s’apropia de la iniciativa política de l’oposició a falta d’iniciativa pròpia.

També vam presentar una moció perquè s’obri una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats pels presumptes delictes del Rei emèrit Juan Carlos I. La moció va comptar amb els vots a favors de tots els grups excepte ciutadans.