A principis d’abril vam enviar el govern una bateria 16 propostes al govern municipal i a la resta de grups municipals per ampliar l’escut social i econòmic a Abrera i pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19.

El govern ens va respondre rebutjant unes propostes i afirmant que unes altres ja les estaven executant tot i que no era del tot cert. Vam continuar insistint en algunes propostes com la subvenció de l’IBI a les famílies que hagin patit pèrdues de llocs de treball durant el confinament o la implantació del projecte PlazaCentral, un mercat virtual perquè els i les comerciants puguin vendre els seus productes de manera online.

Al ple de maig vam promoure l’acord municipal per obrir una taula de treball que redacti el pla de reactivació socioeconòmica i cultural d’Abrera. Encara no s’ha convocat la taula de treball i estem a finals de juliol. La majoria de municipis del nostre voltant ja han elaborat aquest pla i l’estan executant.

Al darrer ple, el 16 de juliol, van assegurar-nos que convocarien la taula municipal per a la reactivació socioeconòmica i cultural en dos dies. Encara no hem rebut cap convocatòria.

El govern del PSC i ERC ha de canviar de tarannà i començar a escoltar més a l’oposició i respectar la diversitat de grups del ple municipal. Esperem que rectifiquin, convoquin l’abans possible la taula de treball i apliquin mesures valentes perquè Abrera tingui un escut social i econòmic que faci front a la crisis que estem patint.