L’Ajuntament d’Abrera incompleix a dia d’avui, 8 de març de 2021, dia internacional de les dones treballadores, desenes de compromisos plenaris per aplicar polítiques feministes.

Abrera encara no és un municipi 100% feminista.

El govern no ha desplegat els acords de la moció per declarar Abrera municipi feminista, aprovada pel ple el 29 de novembre de 2018. Entre els acords figurava assumir el Decàleg per a la construcció de ciutats feministes i l’adhesió a la Carta europea per a la igualtat de dones i homes en la vida local.

Aquests documents contenen més d’una cinquantena de compromisos a desenvolupar que no estan en l’agenda del govern. Potser només es va proposar l’adhesió a la carta i el decàleg per buscar el titular a l’AbreraInfo?

Alguns dels compromisos destacables són

  • Impulsar el Pacte local contra les violències masclistes
  • Incorporar la perspectiva de gènere en totes les polítiques i la presa en consideració del gènere en l’elaboració i l’anàlisi dels pressupostos
  • Aplicar una revisió urbanística i de l’impuls de mesures a l’espai públic per augmentar la seguretat de les dones i dels homes en la pràctica i per reduir llur percepció de falta de seguretat
  • Comprometre’s a generar genealogia femenina recuperant la memòria històrica i les contribucions de les dones a l’esdevenir del municipi i de la comarca, i enfortint les dones creadores o dedicades a la ciència o la tecnologia.

Quan el grup de l’oposició Abrera En Comú va exigir el compliment dels compromisos la resposta del govern va ser: No us sembla suficient el que fem?

Doncs diem no! Avui és un dia que hem de reivindicar tots els drets de les dones treballadores i la lluita feminista contra el sistema patriarcal, així com l’exigència d’incorporar la mirada feminista en les institucions amb recursos, més enllà de les campanyes publicitàries o els gestos propagandístics.

Signa el manifest per reclamar al govern municipal la construcció d’una Abrera feminista complint les polítiques feministes concretes a què el govern s’ha compromès. Prou de paraules! Fem feminismes a Abrera!

Signa el manifest